Banner 980x90

Preiļu slimnīcā pērn otrs lielākais dzemdību skaits pastāvēšanas vēsturē

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

2015.gadā SIA "Preiļu slimnīca" Dzemdību nodaļā pavisam ir bijušas 455 dzemdības, kas ir otrs lielākais dzemdību skaits slimnīcas pastāvēšanas laikā, pēc tam, kad 1983.gadā ir bijušas 458 dzemdības, pilsētas informācijas portālam Preili24.lv pavēstīja SIA "Preiļu slimnīca "Sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Briška.

SIA "Preiļu slimnīca" Dzemdību nodaļa sniedz valsts apmaksātu dzemdību palīdzību, kuru saņem sievietes no Preiļu novada, Rēzeknes pilsētas un novada, Daugavpils pilsētas un novada, Līvānu, Riebiņu, Aglonas, Krāslavas un citiem Latvijas novadiem.

Dzemdību nodaļas vadītājs Juris Kļaviņš pauž gandarījumu par paveikto darbu pagājušajā gadā, norādot, ka pavisam Preiļu slimnīcā piedzimuši 458 bērniņi, no kuriem 254 meitenes un 204 puikas. Ārsts uzsver, ka Preiļu slimnīcā katrai pacientei ir individuāla pieeja.

Ārsts ginekologs Juris Kļaviņš pagājušā gada nogalē Preiļu slimnīcas darbinieku veiktajā aptaujā "Gada cilvēks SIA "Preiļu slimnīca" saņēma visvairāk un tika godināts gan Preiļu novada Kultūras centra rīkotajā Lielajā ballē, gan Preiļu slimnīcas kolektīva svinīgā pasākumā.

Juris Kļaviņš pēc Rīgas Medicīnas institūta pabeigšanas un iegūtās ārsta kvalifikācijas 1987.gadā iestājies internatūrā Rīgas pilsētas 6.klīniskajā slimnīcā, 1988.gadā ieguvis ārsta akušiera-ginekologa kvalifikāciju. Kopš 1988.gada 1.augusta Juris Kļaviņš strādā par ārstu ginekologu Preiļu slimnīcā. Daudzus gadus ir bijis arī ginekoloģijas un dzemdību nodaļas vadītājs. Kolektīva un pacientu vidū ieguvis lielu popularitāti. Ir zinošs un augsti kvalificēts speciālists.

Preiļu slimnīcas dzemdību nodaļas ārstu komandā pavisam ir trīs ārsti ginekologi – Larisa Bogdanova, Svetlana Morozova un Juris Kļaviņš. Savukārt nodaļas vecmāte Lūcija Tropa ir saņēmusi Gada balvu medicīnā nominācijā "Gada vecmāte 2012".

Pašreizējās telpās Preiļu slimnīcas Dzemdību nodaļa atrodas kopš 2013.gada vasaras, kad tika pabeigti apjomīgi remontdarbi, kā rezultātā visas slimnīcas nodaļas atrodas vienā korpusā. Pirmajā slimnīcas stāvā ir Uzņemšanas nodaļa, otrajā – Dzemdību un ginekoloģijas nodaļa un ērtas, labiekārtotas palātas, kur dzemdību laikā var uzturēties arī visa ģimene. Ceturtajā stāvā atrodas dienas stacionārs un operāciju zāle, kas ir pieejama gadījumos, kad nepieciešams ķeizargrieziens. Preiļu slimnīcas trešajā stāvā ir Vispārējā profila nodaļa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)