Banner 980x90

Preiļu pašvaldība piešķirs 12 553 eiro ietvju izbūvei pie daudzdzīvokļu mājām

Rīga, 3.okt., LETA. Preiļu novada pašvaldība piešķirs 12 553 eiro ietvju izbūvei pie trim daudzdzīvokļu mājām, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Jolanta Upeniece.

Pēdējā domes sēdē deputāti skatīja daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Liepu ielā 4, Liepu ielā 8 un Liepu ielā 12 dzīvokļu īpašnieku iesniegumus par līdzfinansējuma piešķiršanu māju piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai - gājēju ietvju atjaunošanai māju priekšā. Šādu pašvaldības atbalstu paredz saistošie noteikumi "Par Preiļu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai".

Gājēju ietvju atjaunošanai novada domes deputāti piešķīra kopumā 12 553 eiro līdzfinansējumu, no tiem visvairāk - 5335 eiro - iegūs māja Liepu ielā 8. Naudas līdzekļi daudzdzīvokļu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai paredzēti no nekustamo īpašumu nodokļa ieņēmumu pārpildes.

Upeniece atgādināja, ka pašvaldības līdzfinansējumu var saņemt brauktuves, ietves vai stāvlaukuma, apgaismojuma atjaunošanai vai jaunbūvei, citiem labiekārtošanas darbiem, kā arī būvprojekta izstrādei, brauktuvju, ietvju vai stāvlaukuma seguma remontam. Saistošie noteikumi paredz, ka būvdarbi tiek veikti ar pašvaldības finansējumu 50-80% apmērā atkarībā no veicamajiem darbiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)