Banner 980x90

Preiļu parka dīķus un kanālus par teju 90 000 eiro rekonstruēs "Siguldas Būvmeistars"

Daugavpils, 19.dec., LETA. Preiļu novada dome noslēgusi līgumu ar AS "Siguldas Būvmeistars" par Preiļu parka dīķu un kanālu rekonstrukciju, aģentūru LETA informēja domes pārstāve Ilona Vilcāne.

Darbu gaitā paredzēts rekonstruēt hidrobūvi ar gājēju tiltiņu Preiļu parkā, lai mazinātu plūdu riskus. Tiks atjaunotas arī regulējamās slūžas, tiltiņš un ūdenskritums, sadrupinātas un aizvestas uz izgāztuvi esošās betona konstrukcijas un izbetonēta jaunā hidrobūve, izveidots jauns apkalpes tiltiņš un pagaidu aizsargdambis, lai darbu gaitā novadītu ūdens plūsmu pa citu gultni, kā arī tiks veikti citi darbi.

Tā kā šī gada vasara un rudens bija ļoti lietaini un grunts ir pārmirkusi, paredzēts izbūvēt arī pagaidu ceļu būvmateriālu piegādāšanai.

Darbus paredzēts veikt nākamgad - līdz 2.oktobrim. To kopējās izmaksas plānotas 89 679 eiro.

No valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" izdevumu segšanai, kas saistīti ar šī gada lietavu radīto postījumu novēršanu pašvaldību īpašumā esošajiem infrastruktūras objektiem, piešķirti 34 880 eiro. Pašvaldības līdzfinansējums ir 14 948 eiro. Atlikušo rekonstrukcijai nepieciešamo finansējuma daļu , kas ir 39 851 eiro, deputāti nolēmuši paredzēt Preiļu novada pašvaldības 2018.gada budžetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)