Banner 980x90

Preiļu novadā slēgs divas izglītības iestādes

Daugavpils, 26.febr., LETA. Preiļu novada domes deputāti pieņēmuši lēmumus, kas paredz likvidēt Priekuļu sākumskolu un Preiļu novada vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolu, aģentūru LETA informēja Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Maija Paegle.

Abas minētās izglītības iestādes nolemts likvidēt no šī gada 31.augusta.

Preiļu novada Izglītības pārvaldes vadītājs Andrejs Zagorskis pastāstīja, ka lēmums par Priekuļu sākumskolas likvidāciju pieņemts mazā audzēkņu skaita dēļ. Pašlaik skolā apvienotajās klasēs mācās tikai deviņi skolēni.

Preiļu novada Vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolā izglītību iegūst 60 audzēkņi, un daudzi no viņiem mācās neklātienes un tālmācības programmās. Tā kā pastāvošie normatīvie akti nosaka, ka vidusskolas klasē jābūt 18 audzēkņiem, Preiļu novada Vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolā būtu jāveido apvienotās klases.

Gan Priekuļu sākumskolai, gan Preiļu novada vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolai šogad beidzas akreditācija.

Divu Priekuļu sākumskolas audzēkņu skolēnu vecāki izvēlējušies savu bērnu turpmākai izglītošanai tuvējo Saunas pagastā esošo Salas pamatskolu, viens skolēns izglītību turpinās Rudzātu vidusskolā, bet pārējo audzēkņu vecāki izteikuši vēlmi savus bērnus skolot novada izglītības iestādēs Preiļos.

Preiļu novada Vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolā pastāvošās izglītības programmas plānots īstenot pārējās novada vispārizglītojošās skolās. 7. - 9.klašu neklātienes programmas plānots licencēt un akreditēt Preiļu 1.pamatskolai, bet 7.-9.klašu mazākumtautības neklātienes programmas un 10.-12.klašu neklātienes un tālmācības programmas licencēt un akreditēt Preiļu 2.vidusskolai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)