Banner 980x90

Preiļu novadā samazinās dzimstība un reģistrēto laulību skaits

Daugavpils, 9.janv., LETA. Aizvadītajā gadā Preiļu novadā reģistrēti 95 jaundzimušie, kas ir par 12 bērniem mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Preiļu novada dzimtsarakstu nodaļas apkopotā statistika.

Kā aģentūru LETA informēja Preiļu novada pašvaldībā, no visiem jaundzimušajiem 45 ir meitenes un 50 - zēni. Kā pirmie savās ģimenēs pērn piedzimuši 40, otrie - 38, trešie - deviņi, ceturtie - seši, piektais un kā sestais - viens bērns. Dvīņi piedzimuši vienā ģimenē.

Populārākie vārdi meitenēm Preiļu novadā pērn bija Amanda, Evelīna, Dārta un Marija, bet zēniem - Dominiks, Adrians, Emīls, Alens, Artjoms, Kārlis un Renārs.

No pieciem 2015.gadā līdz trim pagājušajā gadā samazinājies bez ziņām par bērna tēvu reģistrēto jaundzimušo skaits. Paternitāte atzīta 35 bērnam, 2015.gadā - 41.

No 49 2015.gadā līdz 41 pērn Preiļu novadā samazinājies arī reģistrēto laulību skaits. Jaunākajai līgavai pērn bija 18 gadi, vecākajai - 72 gadi, savukārt jaunākajam līgavainim pērn bija 20 gadi, bet vecākajam - 68 gadi.

Pērn Preiļu novadā reģistrēti 166 miršanas gadījumi, kas ir par 16 mazāk nekā 2015.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)