Banner 980x90

Preiļu novada Pelēču ezerā ielaiž 100 kilogramus līdaku mazuļu

Preili24.lv
Preili24.lv
Īstenojot Zivju fonda atbalstīto projektu, Preiļu novada Pelēču ezerā ielaisti vairāk nekā 100 kilogrami līdaku mazuļu, aģentūru LETA informēja Preiļu novada pašvaldības mājaslapas satura redaktore Ilona Vilcāne.

Projekta "Zivju resursu pavairošana Preiļu novada Pelēču ezerā" mērķis ir saglabāt zivju daudzveidību un veicināt zivju atražošanu, pavairojot līdaku resursus Pelēču ezerā. Zivju fonds minētā projekta īstenošanai piešķīris 2032 eiro finansiālo atbalstu.

Zivju mazuļus ielaišanai Pelēču ezerā piegādāja Rūjienas novada zivju audzētava "Rūja". To ielaišanas pasākumā piedalījās arī Preiļu novada domes deputāts Juris Kovaļevskis, Attīstības daļas vadītājs Zigmārs Erts un projektu vadītāja Sanita Meļko, pašvaldības policijas priekšnieks Rihards Romanovskis, Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Solvita Kravale un Valsts vides dienesta pārstāvji.

Pelēču ezera zivju krājumu pamatmasu veido plauži, raudas, līņi un asari, mazāk ruduļi, pliči un karūsas. Zivis tiek zvejotas un makšķerētas, izmantojot pašatražošanos. Pelēču ezeru ļoti daudz izmanto makšķernieki, tiek rīkoti makšķerēšanas čempionāti gan vasaras, gan ziemas sezonā.

Lai saglabātu zivju resursu daudzveidību un daudzumu, nepieciešams veikt zivju resursu pavairošanu. Tāpēc, pamatojoties uz Pelēču ezera ekspluatācijas noteikumiem, tika pieņemts lēmums pakāpeniski un regulāri atjaunot zivju resursus Pelēču ezerā.

Šis ir jau piektais gads, kad Preiļu novada dome realizē zivju mazuļu pavairošanas projektu publiskajās ūdenstilpēs. Iepriekšējos gados, piesaistot projektu finansējumu, ezers ir papildināts ne tikai ar līdaku, bet arī ar zandartu mazuļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)