Banner 980x90

Preiļu novada pašvaldība vasaras brīvlaikā nodrošinās darbu 89 skolēniem

Rīga, 30.maijs, LETA. Preiļu novada pašvaldība vasaras brīvlaikā nodrošinās darbu 89 skolēniem, un lielākā daļa strādās Preiļos, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Jolanta Upeniece.

Pašvaldības aicinājumam pieteikties pasākumam ar mērķi apgūt nepieciešamās darba iemaņas un iegūt darba pieredzi atsaukušies 100 skolēni. Izvērtējot iesniegumus, nolemts, ka piedalīties nodarbinātības pasākumos varēs 89 skolēni. Darbā vasarā Preiļos iesaistīsies 69 skolēni, Preiļu pagastā divi, Pelēču pagastā septiņi, bet Saunas pagastā - 11.

Skolēnu iesaistīšanu nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā nodrošinās Preiļu 1.pamatskola, Preiļu 2.vidusskola, Mūzikas un mākslas skola, Bērnu un jauniešu sporta skola, Preiļu Galvenā bibliotēka, bērnudārzs "Pasaciņa", Tūrisma informācijas centrs, Vēstures un lietišķās mākslas muzejs, Labklājības pārvalde, pansionāts "Preiļi", Preiļu novada dome, kultūras centrs, pagastu pārvaldes.

Nodarbinātības pasākumos iesaistītie skolēni katrs strādās desmit darba dienas ne vairāk kā četras stundas dienā, saņemot atlīdzību par paveikto darbu, kura noteikta atbilstoši Darba likumā noteiktajām prasībām.

"Organizējot skolēnu nodarbinātību vasaras brīvlaikā, pašvaldība piedāvā skolēniem gūt pirmo darba pieredzi, sniegt izpratni par profesijām un nepieciešamo zināšanu līmeni tajās, darba saturu, pienākumiem, perspektīvu. Jauniešiem tiek dota iespēja lietderīgi pavadīt vasaras brīvdienas un papildināt savus finanšu līdzekļus. Daži skolēni projektā piedalās pirmo reizi, bet daži strādā vasarā jau ne pirmo gadu. Kā atzīst paši pasākuma dalībnieki, tā ir gan laba iespēja lietderīgi pavadīt vasaras brīvlaiku, gan arī labāk izprast iestāžu darbu un gūt pieredzi, kas varētu noderēt nākotnē," skaidroja Upeniece.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)