Banner 980x90

Preiļu novada pašvaldība sadarbosies ar Okņicas rajonu Moldovā

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv
​Preiļu novada pašvaldība noslēgusi sadarbības līgumu ar Okņicas rajonu Moldovā, aģentūru LETA informēja Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle.

Noslēgtais līgums paredz sadarbību starp abām pašvaldībām apkārtējās vides aizsardzībā, enerģētikā, administratīvās vadības jomā, izglītībā, kultūrā, sportā, informācijas apmaiņā jauniešu darbā, kā arī sadarbības starp uzņēmējiem veicināšanā.

Sadarbības līgums tika parakstīts Okņicā Moldovas Republikas neatkarības 25.gadadienas svinību gaitā. Sadarbības līgumu starp Preiļu novadu un Okņicas rajonu Okņicā parakstīja Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda (LSDSP) un Okņicas rajona priekšsēdētājs Vasile Romaņuks.

Pēc sadarbības līguma parakstīšanas Preiļu novada delegācija apmeklēja moldāvu rakstnieka Konstantīna Stamati memoriālo māju un Moldovas neatkarības 25.gadadienas koncertu. Lai iepazītos ar Okņicas rajona lauku teritorijām, ciemiņi apmeklēja Ungru ciemu un "Zaļās Kernicas" avotus, apskatīja Draudzības tiltu, iepazinās ar Kalarašovas sieviešu klosteri, bērnudārzu Merešovkas ciematā, apskatīja arheoloģisko ainavu Verežanu ciematā, apmeklēja Ļipniku ciemata interesantākās vietas, kā arī iepazinās ar moldāvu tradīcijām.

Daloties vizītes gaitā gūtajos iespaidos, Preiļu novada pašvaldības vadītāja atzina, ka Okņicas novada iedzīvotāji ir viesmīlīgi un atvērti cilvēki un zeme ir viņu bagātība. Lielākā daļa vietējo iedzīvotāju nodarbojas ar lauksaimniecību - graudkopību un augļkopību, apstrādājot nelielas zemes platības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)