Banner 980x90

Preiļos uzņēmējdarbības attīstībai par 1,3 miljoniem eiro būvēs intervences noliktavu

Rīga, 6.sept., LETA. Preiļu novada pašvaldība ar Eiropas Savienības atbalstu pie Rietumu ielas uzņēmējdarbības attīstībai būvēs intervences noliktavu, un būvdarbu izmaksas, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), sasniedz 1 329 192 eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle.

Līgums "Intervences noliktavu ēkas un funkcionāli saistītās teritorijas izbūve Rietumu ielai pieguļošā teritorijā" noslēgts ar PS "A.A.&būvkompānijas". Uzņēmums par uzvarētāju noteikts iepirkuma procedūrā. Kopējā būvdarbu līgumcena bez PVN ir 1 098 506 eiro. Līgumdarbu izpildes termiņš ir astoņi mēneši, neskaitot tehnoloģisko pārtraukumu.

Nākamnedēļ pašvaldība slēgs līgumus arī par būvuzraudzības un autoruzraudzības pakalpojumu veikšanu objektā. Būvuzraudzību objektā veiks SIA "Būvēlogs projekti", un kopējā līguma cena par būvuzraudzības darbiem ir 21 875 eiro bez PVN. Savukārt autoruzraudzību nodrošinās SIA "Pils M" par 4000 eiro bez PVN.

Projekta īstenošanas gaitā plānots izbūvēt tipveida noliktavu ar ietilpību 2000 tonnu un tai pieguļošu funkcionālo teritoriju pie Rietumu ielas Preiļos. Tas dos iespēju paplašināt darbību jau esošajiem komersantiem, kā arī veicinās jaunu komersantu piesaisti un darba vietu radīšanu, uzsvēra Paegle.

Savukārt Preiļu novada domes Attīstības daļas projektu vadītāja Sanita Meļko klāstīja, ka pašvaldība pasūtījusi arī teritorijas novērtējumu, lai izbūvēto teritoriju varētu piedāvāt publiskā izsolē. Domes sēdē septembrī paredzēts apstiprināt izsoles noteikumus, lai potenciālais komersants varētu piedalīties būvniecības procesā un teritorija būtu maksimāli pielāgota uzņēmējdarbības veidam. Meļko atzina, ka izsoli varētu organizēt arī pēc būvdarbu pabeigšanas, tomēr tiek ņemta vērā citu pašvaldību pieredze līdzīgu projektu realizēšanā, kas pierādījusi, ka komersantu iesaistīšana būvniecības procesā ir labākais risinājums.

Intervences noliktavu ēkas un funkcionāli saistītās teritorijas izbūve ir pirmā darbība, ko pašvaldība realizē projektā "Uzņēmējdarbības vides uzlabošana un investīciju piesaistes veicināšana Preiļu novadā" ietvaros. Vēlāk plānots izbūvēt ražošanai pielāgotu laukumu ar ēkām un inženierkomunikācijām Meža ielā. Iepirkumu plānots veikt nākamajā gadā. Arī šī teritorija komersantiem tiks piedāvāta izsoles veidā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)