Banner 980x90

Preiļos par 68 000 eiro plāno atjaunot pilsētas parku

Daugavpils, 5.okt., LETA. Preiļu novada dome nolēmusi piedalīties Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas projektā "Parki bez robežām", lai par 68 000 eiro atjaunoto Preiļu pilsētas parku, aģentūru LETA informēja novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle.

Projekta apstiprināšanas gadījumā pašvaldība apņēmusies nodrošināt nepieciešamo līdzfinansējumu -10% jeb 6800 eiro. Preiļu parka atjaunošanas kopējās izmaksas ir 68 000 eiro, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums 61 200 eiro apmērā.

Preiļu parka labiekārtošanas darbu gaitā paredzēts atjaunot parka celiņus, veikt jaunus stādījumus, izveidot atpūtas vietas un atbrīvot parka teritoriju no krūmu apaugumiem. Plānots izveidot arī dižkoku taku, kas darbotos kā zaļā klase skolēniem un tūristiem.

Projektā paredzēti arī semināri par parku apsaimniekošanu, uzturēšanu un mārketinga pasākumiem tūrisma veicināšanai, dalība pieredzes apmaiņas braucienos un parka festivāla organizēšana. Projekta realizācijas gaitā parks tiks pielāgots arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un ģimenēm ar bērniem.

Preiļu novada domes Attīstības daļas projektu vadītāja Sanita Meļko pastāstīja, ka Preiļu novada pašvaldība jau iepriekš kopējos projektos sadarbojusies ar Gulbenes novada domi. Arī šoreiz kā uzticamam sadarbības partnerim Preiļiem tika piedāvāts iesaistīties kārtējā projektā, kas paver iespējas sakārtot parku, palielināt parka apmeklētāju skaitu un nodrošināt dabas resursu ilgtspēju.

Projektā piedalās septiņi partneri, bet Gulbenes novada pašvaldība ir vadošais partneris. No Latvijas puses projektā iesaistīsies arī Daugavpils novada dome, bet no Krievijas puses - Pleskavas apgabals, Veļikije Luki, Kunskas rajons un Porhova. Kā asociētie partneri, kas palīdzēs plānot projekta aktivitātes, projektā iesaistīsies arī Latvijas Dabas muzejs, Latvijas Lauksaimniecības universitāte un Gulbenes pašvaldības sadarbības partneris Gatčinas rajons Krievijā.

Projekta kopējais plānotais budžets ir 700 000 eiro, 90% no tā nodrošina ERAF. Līdz šī gada beigām kļūs zināms, vai projekta iecere tiek atbalstīta. Pozitīva iznākuma gadījumā līdz 2018.gada pavasarim būs jāsagatavo pieteikums, bet projekta īstenošana sāksies 2018.gada beigās. Projekta ilgums ir 24 mēneši.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)