Banner 980x90

Preiļos atjaunos piemiņas vietu politiski represētajiem

Daugavpils, 28.jūn., LETA. Sagaidot Latvijas valsts simtgadi, Preiļos tiks atjaunota politiski represēto piemiņas vieta, aģentūru LETA informēja Preiļu novada pašvaldībā.

Projekta "Politiski represēto piemiņas vietas atjaunošana" realizācijas gaitā tiks atjaunota nodrupusī siena pretī tēlnieces Vijas Dzintares veidotajam politiski represēto piemineklim. Darbus veic SIA "Preiļu celtnieks".

Pilnīgi no jauna tiks izveidota piemiņas vieta nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, pie baznīcas žoga izvietojot divus laukakmeņus. Uz viena būs Preiļu politiski represēto biedrības "Likteņa ceļš" logo, uz otra uzraksts "Kritušo Nacionālās pretošanās kustības dalībnieku piemiņai".

Akmeņus veido tēlnieks Ivo Folkmanis. Viņš atzīst, ka neskatoties uz to, ka notikums traģisks un tēma smaga, bija gods un patīkami strādāt, lai nākamajām paaudzēm saglabātu vēsturisko atmiņu.

Projekta vadītāja, Preiļu politiski represēto biedrības "Likteņa ceļš" vadītāja Natālija Rubīna, uzsverot atjaunotās piemiņas vietas nozīmi jaunās paaudzes audzināšanā, lokālpatriotisma un nacionālās pašapziņas stiprināšanā, atzīst, ka realizētais projekts būs arī laba dāvana Latvijas valsts simtgadē.

Projekta "Politiski represēto piemiņas vietas atjaunošana" mērķis ir izveidot Preiļos orģinālu un estētiski pievilcīga represēto piemiņas vietu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)