Banner 980x90

Preiļos ar ERAF atbalstu modernizēs divas mācību iestādes

Daugavpils, 3.febr., LETA. Preiļu novadā ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu plānots modernizēt mācību vidi Preiļu 1.pamatskolā un Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā, aģentūru LETA informēja Preiļu novada pašvaldībā.

Abās izglītības iestādēs paredzēti mācību telpu atjaunošanas un pārbūves darbi, jaunu mācību mēbeļu iegāde un modernu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumu ieviešana mācību procesa modernizēšanai.

Ģimnāzijā tiks veikti ieguldījumi arī dienesta viesnīcas atjaunošanā un reģionālā metodiskā centra aprīkojuma iegādē. Savukārt pie pamatskolas plānots atjaunot sporta laukumu un uzstādīt āra vingrošanas trenažierus. Plānots iekārtot arī jaunus dabaszinātņu kabinetus pamatizglītības programmas īstenošanai.

Preiļu pašvaldības projekta ideja 25. janvārī tika saskaņota Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Reģionālās attīstības koordinācijas padomes sēdē. Līdz 2017.gada jūlijam notiks tehnisko būvprojektu izstrāde abu izglītības iestāžu telpu pārbūves un atjaunošanas darbiem.

Projekta kopējās izmaksas ir 2 117 373 eiro, tai skaitā: ERAF finansējums - 1 799 767 eiro (85%) un pašvaldības finansējums - 317 606 eiro (15%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)