Banner 980x90

Piecas lietas, kas nogalina Jūsu pašpārliecinātību

Pixabay
Pixabay
Labākai veiktspējai un labai pašsajūtai nepieciešama pašpārliecinātība. Cilvēks pēc dabas ir slinka būtne un mēdz neievērot svarīgas lietas, uzskatot tās par pašsaprotamām. Tomēr dažreiz ir noderīgi uz lietām paraudzīties no svaiga skatpunkta. Turpinājumā piedāvājam aplūkot piecas lietas, kas grauj pārliecību par sevi.

Salīdzināšana 

Katrā specialitātē un izglītības iestādēs tiek mācīta konkurence un zemapziņā ieaudzināts "sacensību" princips. Taču galvenais ir apzināties pašam savas vājības un stiprās puses un pajautāt sev vai tas, ko darāt, ir viss uz ko Jūs esat spējīgi un vai ieguldāt pietiekoši piepūles. Konkurēt ar citiem un pielīdzināt sevi kādam ir bezjēdzīgi, jo katrs ir pats savas dzīves projekts, kas jāattīsta.

Pagātnes kļūdas

Bieži ir neticami grūti attapties no savām pieļautajām kļūdām un darboties ar jaunu dzīves sparu. Kā teicis Vinstons Čērčils: "Panākumi nav galīgi, kļūda nav nāvējoša, kas ir nozīmīgi ir drosme turpināt iesākto". Nodarbiniet sevi ar produktīvām domām par saviem mērķiem, plāniem un sapņiem, jo to nozīme ir krietni lielāka. 

Sagatavotības trūkums

Kā saka - uzvara mīl sagatavošanos. Katra diena piedāvā iespēju sagatavoties nākošajai uzvarai. Lai sagatavotos un uzvarētu, jādomā kā čempionam, jābūt gatavam darīt visu nepieciešamo.

Bailes

Viens no lielākajiem šķēršļiem veselīgai pašpārliecībai ir mūžīgās pārdomas par to, ko domā vai varētu padomāt citi. Cilvēku viedoklim par to, ko darāt nav nozīmes. Dažādajiem viedokļiem nav jāpiekāpjas, ja esat pārliecināts par to, ko darāt.

Negatīvisms

Kā Jūs tiekat galā ar negatīvismu dažādajās mediju platformās? Centieties izravēt katru negatīvisma pazīmi no prāta, jo no tā ir atkarīga nākotne. Redziet iespējas, nevis šķēršļus, padariet to par ieradumu. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)