Banner 980x90

Pāvesta dievkalpojumam Aglonā reģistrējušies teju 32 000 cilvēku

Rīga, 24.aug., LETA. Pāvesta Franciska svētajai misei Aglonā reģistrējušies 31 902 cilvēki no Latvijas un ārvalstīm, aģentūru LETA informēja Latvijas Romas katoļu baznīcas Informācijas centrā.

Pāvesta vizītes mājaslapā elektroniski reģistrējušies 14 845 cilvēki, savukārt katoļu draudzēs - 17 057 cilvēki. Visvairāk personas reģistrējušās Rēzeknes-Aglonas diecēzē - 16 697. Rīgas arhidiecēzē reģistrējušies 10 255 cilvēki, Jelgavas diecēzē - 3350, bet Liepājas diecēzē - 681.

Tāpat misei reģistrējušies 919 cilvēki no ārvalstīm. Viņu vidū visvairāk ciemiņu būs no Baltkrievijas, kā arī cilvēki ieradīsies no Krievijas, Polijas, Lietuvas un citām valstīm.

Kā ziņots, pāvests Francisks Rīgā ieradīsies 24.septembrī, viņa sagaidīšanas ceremonija notiks pie Rīgas pils. Pēc tam pāvests tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem. Tam sekos ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un ekumēniska tikšanās Rīgas domā, kur paredzēta arī pāvesta Franciska uzruna.

Pāvests Rīgā apmeklēs arī Rīgas Svētā Jēkaba katedrāli. Pirms došanās uz Aglonu pāvests pusdienos ar bīskapiem.

Aglonas bazilikā norisināsies svētā mise, kurā plānota Franciska homīlija. Pāvesta vizīti noslēgs atvadīšanās ceremonija.

Ieejas kartes Svētās Mises dalībnieki varēs saņemt no 9.septembra.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)