Banner 980x90

Pašvaldība par 8500 eiro iegādājas Preiļu pilsētas autoostas ēku

Daugavpils, 4.jūn., LETA. Lai atrisinātu līdzšinējās problēmas ar ēkas un tās apkārtnes sakopšanu, Preiļu novada pašvaldība par 8500 eiro iegādājusies no SIA "Jēkabpils autobusu parks" autoostas ēku, aģentūru LETA informēja Preiļu novada pašvaldībā.

Lēmums par Preiļos, Tirgus laukumā 9A esošā īpašuma iegādi tika pieņemts, jo autoostas ēka atrodas uz pašvaldībai piederošā zemes gabala. Līdz šim ēkai bija cits īpašnieks, tāpēc pašvaldībai nebija pamatotas tiesības veikt uzlabošanas darbus.

Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda pastāstīja, ka pašlaik notiek īpašuma dokumentu sakārtošana un tiklīdz tas tiks reģistrēts Zemesgrāmatā, pašvaldība kļūs par autoostas ēkas pilntiesīgu īpašnieku.

Kad autoostas ēka nonāks pašvaldības īpašumā, tiek plānots slēgt līgumu ar SIA "Jēkabpils autobusu parks" par turpmāku telpu nomu.

Paralēli notiks darbs pie detālplānojuma izstrādes konkrētu autoostas un laukuma attīstības virzienu noteikšanai, lai pašvaldībai stratēģiski nozīmīgais objekts iekļautos pilsētas infrastruktūrā un veicinātu novada iedzīvotāju un ciemiņu ērtību uzlabošanu.

Naudas līdzekļi Preiļu autoostas ēkas iegādei paredzēti pašvaldības budžeta sadaļā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)