Banner 980x90

Par 46 000 eiro atjaunoti Preiļu Romas Katoļu baznīcas galvenās ejas griesti

Daugavpils, 5.apr., LETA. Īstenojot Eiropas Savienības (ES) "Leader" programmas atbalstītu projektu, atjaunoti Preiļu Romas Katoļu baznīcas galvenās ejas griesti, aģentūru LETA informēja Preiļu novada pašvaldībā.

Projekta "Preiļu Romas Katoļu baznīcas griestu vienkāršotā atjaunošana" gaitā tika atjaunoti baznīcas ēkas centrālās ejas koka griesti un pārsegums. Sijas un griestu dēļi pirms iebūvēšanas tika apstrādāti ar antiseptiķi un laku, tāpēc, atšķirībā no iepriekšējā debeszilā krāsojuma, šobrīd griesti ir gaišā koka tonī, tādējādi padarot gaišākas arī baznīcas iekštelpas.

Kā pastāstīja projekta sagatavotāja Anna Buka, Preiļu Romas Katoļu baznīcā šis ir trešais realizētais projekts. Pirmajos divos tika sakārtots laukums, kāpnes, celiņi, kā arī atjaunoti griesti virs altāra un presbiterija.

Projekts "Preiļu Romas Katoļu baznīcas griestu vienkāršotā atjaunošana" tika realizēts, pamatojoties uz biedrības "Preiļu rajona partnerība" izstrādāto stratēģiju un rīcības plānu.

Tā kopējās izmaksas ir vairāk nekā 46 000 eiro. No šīs summas 90% ir ES finansējums, bet 10% - Preiļu novada pašvaldības līdzfinansējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)