Banner 980x90

Par 14 000 eiro veikta pansionāta "Preiļi" paplašināšana

Daugavpils, 10.marts, LETA. Ieguldot 14 000 eiro, Preiļos veikta pansionāta "Preiļi" paplašināšana, aģentūru LETA informēja Preiļu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle.

Pēc paplašināšanas vietu skaits pansionātā ir dubultojies, turpmāk šeit varēs uzturēties 48 cilvēki. Puse vietu atrodas SIA "Preiļu slimnīca" vecā korpusa telpās 1.stāvā, kur arī iepriekš darbojās pansionāts, otra puse - paplašinātajās telpās 2.stāvā, kur pansionāta iemītniekiem iekārtotas vienvietīgas, divvietīgas un trīsvietīgas istabiņas.

Preiļu novada Labklājības pārvaldes vadītājs Lauris Pastars pastāstīja, ka pansionāta paplašināšanai piešķirtie pašvaldības līdzekļi izlietoti dušas remontam, ēdināšanas sadales punkta izveidošanai, elektroinstalācijas nomaiņai, tualešu un istabiņu pielāgošanai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un citiem darbiem. Tuvākajā laikā plānots arī istabiņu kosmētiskais remonts.

Pansionātā tiek uzņemtas personas, kurām ir nepieciešami sociālās aprūpes pakalpojumi ilgstošas sociālās aprūpes vai sociālās rehabilitācijas institūcijā, un, kā atzina pansionāta "Preiļi" vadītāja Inga Vilcāne, pieprasījums pēc šāda veida pakalpojumiem arvien palielinās.

"Līdz pansionāta paplašināšanai uz pakalpojumu bija izveidojusies krietna rinda, bet neatliekamos gadījumos Preiļu novada iedzīvotājus nācās ievietot kaimiņu pašvaldību pansionātos. Tādā veidā vietējie iedzīvotāji tika attālināti no radiem, draugiem, kas radīja emocionālu diskomfortu vecajos cilvēkos," stāstīja Vilcāne.

Patlaban pansionātā uzņemti 12 jauni iemītnieki no Preiļu novada, šurp pārvietoti arī Preiļu novada iedzīvotāji, kuri iepriekš bija spiesti uzturēties Dagdas pašvaldības pansionātā. Drīzumā uz pansionātu tiks pārvietoti arī tie Preiļu iedzīvotāji, kuriem vietu trūkuma dēļ nācās uzturēties Riebiņu novada Gailīšu pansionātā.

Sakarā ar paplašināšanos pansionātā "Preiļi" izveidotas arī septiņas jaunas darbavietas, palielinot to skaitu līdz 17.

Pašvaldība pansionāta uzturēšanai 2017.gadā paredzējusi 296 000 eiro. Patlaban pansionāta "Preiļi" pakalpojumus izmanto arī kaimiņu novadu pašvaldības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)