Banner 980x90

Notiks Aglonas svētku galvenā Svētā Mise; pasākumu apmeklēs arī valsts augstākās amatpersonas

Foto: Gatis Dieziņš/LETA
Foto: Gatis Dieziņš/LETA
Pirmdien, 15.augustā, plkst.12.00 notiks Aglonas svētku galvenā Svētā Mise, aģentūru LETA informēja Latvijas Romas katoļu baznīcā.

Savukārt Aglonas bazilikā katru gadu Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas dienā, kas ir šodien, pulcējas simtiem tūkstošu svētceļnieku. Šajā baroka stila baznīcā glabājas "Aglonas Brīnumdarītājas Dievmātes" svētbilde, kuru atsedz tikai svinīgos brīžos reliģisku svētku laikā.

Jau no paša rīta, plkst.7.00, pie Dievmātes altāra notiks Rīta Svētā Mise, kam sekos Svētā Mise jauniešiem un iestiprināšana. Plkst.10.00 paredzēta Svētā Mise svešvalodā, bet plkst.11.00 būs Rožukronis.

Svētku galvenā Svētā Mise, Dievmātes litānija un euharistiskā procesija sāksies plkst.12.00 un notiks pie pāvesta altāra. Savukārt plkst.17.00 pie Dievmātes altāra sāksies Vakara Svētā Mise.

Pasākumā piedalīsies valsts augstākās amatpersonas, tostarp Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)