Banner 980x90

Norisināsies Preiļu robotikas čempionāts

Daugavpils, 17.janv., LETA. Nākamnedēļ, 27.janvārī, no plkst.10.30 Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā notiks Preiļu robotikas čempionāts, aģentūru LETA informēja Preiļu novada pašvaldībā.

Sacensības norisināsies vairākās disciplīnās – sumo, līnijsekošanā, folkreisā, freestyle un VEX. Katrā disciplīnā varēs piedalīties gan Lego, gan brīvas konstrukcijas elektronikas robotu būvētāji. Sacensībās piedalīsies studenti, amatieri un iesācēji, būs arī viesi no kaimiņvalsts Lietuvas. Dalībnieku reģistrācija sāksies plkst.9.

Interesenti bez pieredzes, kā arī tie, kam nav robota, varēs pieteikties uz sacensībām VEX disciplīnā, kur visu nepieciešamo nodrošinās pasākuma organizatori.

Sacensību mērķis ir popularizēt robotiku Latgalē un Latvijā, popularizēt eksakto zinātņu lomu jauniešu mūsdienīgā izglītībā, piesaistīt jauniešus robotikas nodarbībām un nodibināt partnerattiecības starp iestādēm un pulciņiem, kas nodarbojas ar robotiku Latgalē un visā Latvijā.

Pasākuma organizatori ir parūpējušies arī par vērtīgām balvām tā uzvarētājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)