Banner 980x90

Nirstot ezerā uz galvas, vīrietis nonāk slimnīcā ar smagu traumu

Rīga, 20.aug., LETA. Vakar Latgalē slimnīcā ar smagu traumu tika nogādāts 47 gadus vecs vīrietis, kurš ezerā, nirstot uz galvas, atsitās pret gultni, aģentūrai LETA pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Arita Rudzīte.

NMPD vīrieti nogādāja slimnīcā ar mugurkaula skriemeļu bojājumu.

Mediķi vīrieša rīcību sauc par pārgalvīgu un bīstamu, tāpēc, lai pievērstu uzmanību smagajām sekām, kas cilvēkiem rodas, pārgalvīgi lecot ūdenī, Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs sāka sabiedrības informēšanas kampaņu "Pārgalvis=Bezgalvis".

Mediķi uzsver, ka ikvienam jāatceras -, lecot uz galvas ūdenī, pastāv risks gūt dažādas bīstamas traumas. Lēciena laikā iespējams gūt ne tikai smagas mugurkaula traumas, bet arī smagu galvas traumu, kas savukārt noved pie samaņas zuduma. Lielākoties cilvēki, kuri pēc lēciena kādā ūdenstilpnē guvuši galvas vai kakla traumas, zaudē samaņu jeb spēju kustēties. Cilvēks nespēj pakustināt ķermeni un izkļūt no ūdens - viņš nosmok, un nereti situācija noved pie letāla iznākuma.

Jau ziņots, ka kopumā diennakts laikā NMPD mediķi devušies uz 1038 izsaukumiem, no kuriem 215 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām un negadījumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)