Banner 980x90

Nav skaidrības par Aglonas internātvidusskolas nākotni

Daugavpils, 29.sept., LETA. Tā kā valstī pagaidām nav skaidri nodefinēta internātskolu finansēšanas kārtība, pagaidām nav īstas skaidrības arī par Aglonas internātvidusskolas nākotni, aģentūrai LETA atzina Aglonas novada domes izpilddirektore Ineta Poga.

"Pašvaldība vēlētos saglabāt Aglonas internātvidusskolu, jo arī šīs aptuveni 50 darba vietas novadam ir ļoti svarīgas. Taču daudz kas būs atkarīgs no valsts paredzētā finansējuma minētajai iestādei," teica Poga. Paredzams, ka no nākamā gada 1.janvāra vairs nebūs valsts līdzfinansējuma skolas uzturēšanas izmaksām.

Tā kā skolēnu skaits bija nepietiekams, šogad Aglonas internātvidusskolā nav izdevies nokomplektēt 10.klasi. Vai tas izdosies nākamgad, pagaidām nav skaidrs. Iespējams, ka daļa vecāku var negribēt sūtīt savus bērnus uz mācību iestādi, kuras nākotne nav skaidra, pieļāva Poga.

Aglonas internātvidusskolas 11.klasē mācās pieci, bet 12.klasē - seši skolēni, pamatskolas klasēs izglītību iegūst vēl aptuveni 60 apmācāmie.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)