Banner 980x90

Nākamnedēļ Preiļu novadā talkā attīrīs Jašas upes straujteces

Rīga, 30.jūl., LETA. Dabas aizsardzības pārvalde otrdien, 6.augustā, rīko straujteču attīrīšanas talku Jašas upē Preiļu novada Pelēču pagastā, aģentūru LETA informēja dabas izglītības centra "Rāzna" vadītāja Regīna Indriķe.

Iniciatīvas "Daru labu dabai" ietvaros notiekošajā talkā iecerēts turpināt iepriekšējos gados iesākto Jašas upes straujteču posma attīrīšanu no koku sanesumiem un sagāzumiem. Pasākuma laikā no ekspertiem varēs uzzināt, kas ir straujteces un dabiski upju posmi, kā un kādi apsaimniekošanas pasākumi veicami saldūdens biotopu apsaimniekošanai

Pulcēšanās pasākumam - plkst.10 Preiļu novada Pelēčos pie autobusa pieturas. Talciniekiem līdzi jāņem gumijas zābaki vai garie zvejnieku zābaki, zāģi un drošības aprīkojums darbam ar motorzāģiem. Pēc vairāku stundu darba plānotas kopīgas pusdienas pie ugunskura.

Talka norisināsies dabas lieguma "Jaša" teritorijā, kas izveidots, lai saglabātu vienu no izcilām nogāžu un gravu mežu teritorijām Austrumlatvijā. Indriķe klāstīja, ka šajā vietā konstatēti vismaz astoņi Eiropas un Latvijas nozīmes aizsargājamie biotopi, tostarp arī avoksnāji, avotu purvi, upju straujteces, akmeņu sakopojumi upē. Tā kā Jašas upe tek cauri mežiem, ļoti daudzi kritušie koki atrodas upē un traucē tās plūdumam, kā arī kaitē vērtīgajiem straujteču biotopiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)