Banner 980x90

Kā izvēlēties lētas OCTA polises?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piedalīšanās ceļu satiksmē autovadītājiem uzliek arī pienākumus un noteiktus izdevumus. Bez auto tehniskās apskates ir nepieciešama arī dažāda veida apdrošināšana, tādēļ ir vērtīgi zināt, kur iespējams iegādāties lētas OCTA polises.

Salīdziniet OCTA internetā
Patlaban Obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polises piedāvā 10 licencētas apdrošināšanas sabiedrības. Polises varat iegādāties arī pie apdrošināšanas brokeriem un aģentiem. Lai visērtāk iegādātos lētu OCTA, varat izmantot īpašu kalkulatoru, kas atrodams Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) mājaslapā ltab.lv. OCTA kalkulatorā ievadiet savu transportlīdzekļa reģistrācijas numuru un reģistrācijas apliecības numuru un saņemsiet piedāvājumu no visām apdrošināšanas sabiedrībām. Tādējādi atradīsiet, kur nopirkt lētu OCTA polisi. 

Izmantojiet arī viedtālruni!
Iespējas salīdzināt apdrošināšanas kompāniju piedāvājumu tagad ir arī Jūsu viedtālrunī, izmantojot īpašu LTAB OCTA aplikāciju. Tajā varat ne tikai salīdzināt OCTA polises, bet arī pārliecināties, cik vēl ilgi Jūsu polise darbosies, kā arī saņemt atgādinājumu, kad tās termiņš tuvojas beigām. 

Kādēļ atšķiras OCTA cenas?
OCTA polises cenu veido dažādi kritēriji. Gala piedāvājumu nosaka apdrošināšanas kompānija, no kuras Jūs polisi iegādājaties. Pirmkārt, izmaksas nosaka tās darbības termiņš. OCTA polises iespējams iegādāties uz
- trim mēnešiem; 
- sešiem mēnešiem; 
- deviņiem mēnešiem; 
- vienu gadu.

Jo ilgākam laikam polisi pērkat, jo cenas ziņā tā ir izdevīgāka. Nosakot polises cenu, tiek ņemti vērā arī tādi faktori kā Bonus-malus klase, transportlīdzekļa veids un lielums, kādam nolūkam to izmanto un citas nianses.

Kā darbojas OCTA?
Ja autovadītāja vainas dēļ noticis ceļu satiksmes negadījums, polise atlīdzina visus zaudējumus, kas radušies citām personām un viņu īpašumam. Kompensāciju var saņemt
- transportlīdzekļu īpašnieki vai vadītāji;
- pasažieri;
- gājēji un riteņbraucēji;
- citas personas, kuru īpašumiem ir nodarīti bojājumi.

OCTA atlīdzina:
- auto remontu;
- auto bojāeju;
- evakuāciju;
- cietušā ārstēšanos;
- apbedīšanas izdevumus;
- bojājumus ceļiem, ēkām, būvēm vai citiem materiāliem īpašumiem;
- kaitējumu videi.

Kurš par to maksā?
Ja esat likumā paredzētajā kārtībā iegādājies OCTA, visus zaudējumus atlīdzina apdrošināšanas sabiedrība, pie kuras Jūs to pirkāt. Gadījumā, ja ceļu satiksmes negadījumu izraisījis transportlīdzeklis, kura īpašniekam nav spēkā esoša OCTA polise, zaudējumus atlīdzina LTAB no Garantijas fonda.

Ņemiet vērā!
OCTA polise ir obligāti nepieciešama visiem transportlīdzekļiem, kuri piedalās ceļu satiksmē. Par braukšanu bez derīgas OCTA autovadītājam var tikt piemērots naudas sods no 85 līdz 120 eiro un 2 soda punkti.

LTAB Jums palīdzēs izvēlēties lētu OCTA!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)