Banner 980x90

Iespējamas pāvesta Franciska vizītes gaidās piešķir 374 600 eiro Aglonas bazilikas komunikācijas centra renovācijai

Rīga, 24.okt., LETA. Valdība šodien atbalstīja 374 600 eiro piešķiršanu Aglonas bazilikas komunikācijas centra renovācijai, kuras nepieciešamība pamatota ar nākamgad paredzētajām valsts simtgades svinībām, kā arī ar vēlmi Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku laikā pieņemt Romas Katoļu baznīcas pāvestu Francisku.

Aglonas Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas bazilikas prāvests Daumants Abrickis aģentūrai LETA pastāstīja, ka dievnamā nav informācijas par pāvesta Franciska vizīti, tomēr, ņemot vērā uzaicinājumu, ir varbūtība, ka viņš varētu ierasties.

Savukārt Latvijas Romas Katoļu baznīcas Informācijas centra pārstāve Ingrīda Puce skaidroja, ka parasti Romas pāvesta vizītes tiek apstiprinātas neilgi pirms paša notikuma.

Ārlietu ministrijā aģentūrai LETA pavēstīja, ka Latvijas puse ir izteikusi ielūgumu un šobrīd tiek gaidīta atbilde, taču joprojām nav ziņu, ka vizīte no Pāvesta puses būtu apstiprināta.

Tikmēr Tieslietu ministrijā aģentūrai LETA norādīja, ka līdzekļu prasījumā pieminēta pāvesta vizītē, jo pēc ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) izteiktā uzaicinājuma pastāv cerība, ka pāvests varētu ierasties, tādēļ ir nepieciešams veikt nepieciešamos sagatavošanās darbus.

Valdībā iesniegtā vēstulē Rēzeknes - Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis norāda, ka plānota Aglonas bazilikas svētceļnieku komunikācijas centra ēkas Aloīza Broka ielā 8a renovācija. Paredzēta ēkas fasādes, cokola un bēniņu siltināšana, elektromontāžas darbi, vājstrāvu tīklu izveide un ventilācijas sistēmu izbūve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)