Banner 980x90

Gatavošanās darbi pāvesta vizītei Aglonā notiek vēl šonedēļ

Rīga, 17.sept., LETA. Vēl šonedēļ gan Aglonas bazilikā, gan ap to notiek sagatavošanās darbi pāvesta Franciska vizītei, aģentūrai LETA pastāstīja Aglonas novada pašvaldības izpilddirektore Ineta Poga.

Pēc Pogas teiktā, bazilikā būvdarbi notiek "spraigi". Darbus dievnamā organizē un vada draudze, tāpēc tā neesot pašvaldības atbildība.

Savukārt pašvaldība šonedēļ nodrošina laukumu izpļaušanu, lai tajos varētu ierīkot stāvlaukumus. Poga klāstīja, ka stāvlaukumu skaits ir lielāks nekā parasti Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos. Tāpat tiek plānota papildu atkritumu urnu uzstādīšana un atkritumu izvešana.

"Domāju, ka viss būs kārtībā, mēs jau esam pieraduši," piebilda pašvaldības izpilddirektore.

Arī Aglonas bazilikas, Bērzgales, Peipiņu, Raģeļu un Rušonas draudžu prāvests Daumants Abrickis cer, ka visus būvdarbus bazilikā paspēs īstenot laikus, ja arī šonedēļ pieturēsies labvēlīgi laikapstākļi. Pašlaik jau ir noslēgusies dievnama fasādes krāsošana, bet vēl turpinās celiņu bruģēšana ap baziliku. Šonedēļ taps arī pāvesta altāris.

Jau vēstīts, ka Aglonas bazilikas draudze noslēgusi 578 261 eiro vērtu līgumu ar uzņēmumu SIA "Rivi RV" par bazilikas teritorijas labiekārtošanas darbu realizēšanu, lai gan sākotnēji renovācijas darbu izmaksas tika lēstas 364 845 eiro apmērā, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Aglonas bazilikā norisināsies svētā mise, kurā plānota Franciska homīlija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)