Banner 980x90

Aglonas pirmsskolas izglītības iestādē izbūvēs aktīvās atpūtas zāli

Daugavpils, 4.apr., LETA. Aglonas novada dome nolēmusi īstenot projektu, kurš paredz Aglonas pirmsskolas izglītības iestādē izbūvēt aktīvās atpūtas zāli, aģentūru LETA informēja Aglonas novada pašvaldībā.

Aktīvās atpūtas zāles būvniecību plānots pabeigt jau šogad. Darbu gaitā pirmsskolas izglītības iestādes ēkai paredzēts izbūvēt piebūvi ar kopējo platību 163,37 kvadrātmetri. Piebūve labi iekļausies kopskatā. Tajā atradīsies aktīvās atpūtas zāle, garderobe ar tualetēm un telpas personālam. Darbu gaitā paredzēts izbūvēt arī atklāto terasi 32,40 kvadrātmetru platībā.

Sporta zāles projekts tika izstrādāts jau iepriekš un veikts iepirkums būvniecības darbiem, kā rezultātā tika noteiktas projekta izmaksas - 136 194 eiro. Pašvaldības projekta izstrādē ir ieguldīja 8410 eiro. Projekta "Aglonas PII aktīvās atpūtas zāles būvniecība" kopējās plānotās izmaksas iepriekš bija 159 064 eiro.

Patlaban projektu plānots aktualizēt un veikt jaunu iepirkumu, tāpēc tā izmaksas var mainīties. Būvniecības izmaksas segšanai pašvaldība plānots ņemt aizņēmumu Valsts kasē.

Aglonas pirmsskolas izglītības iestāde atvērta 1987.gada 1.martā un tajā darbojas četras grupas. 2017./2018.mācību gadā bērnudārzā reģistrēti vairāk nekā 70 bērni vecumā no pusotra līdz sešiem gadiem.

Aglonas novada pirmsskolas izglītības iestādei nav ne aktīvās atpūtas zāles, ne sporta zāles, visām četrām bērnu vecuma grupām sporta nodarbības notiek iestādes aktu zālē, kas nav piemērota fizisko aktivitāšu veikšanai un sporta nodarbību vadīšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)